Huoltopalvelu

Vastuu kiinteistökohtaisen jätevesijärjestelmän toimivuudesta on aina kiinteistön omistajalla. Toimiakseen tehokkaasti jätevedenpuhdistusjärjestelmä vaatii säännöllistä huoltoa. Osana jätevesisuunnitelmaa Pipelifen jätevesisuunnittelija antaa asiakkaalle jätevesijärjestelmän yksityiskohtaiset huolto-ohjeet ja huoltokirjan. Huoltokirjaan voi merkitä tehdyt huolto- ja korjaustoimenpiteet. Pipelife sähköisen huoltokirjan löydät osoitteesta https://klubi.puhdastulevaisuus.fi/.

Huolto-ohjeet käydään läpi myös jätevesijärjestelmän käyttöönottamisen yhteydessä. Tällöin Pipelifen kumppaniasentaja käy läpi laitteen huoltamisen ja yleisimpien ongelmatilanteiden korjaamiseksi tarvittavat toimenpiteet.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän huoltoväli ja huollossa tehtävät toimenpiteet riippuvat käytetystä puhdistusmenetelmästä. Jätevesiasetus edellyttää jätevesijärjestelmille ainakin vuosittaisen lietteen poiston, lietteen poiston lisäksi järjestelmän huollossa tehdään ainakin seuraavia toimenpiteitä:

  • Kiintoaineiden tyhjentämien säiliöistä
  • Laitteistojen virtaamien tarkastaminen ja säätäminen
  • Fosforinsaostuskemikaalin täydentäminen


Lisäksi Jätevesijärjestelmän kunto tulee arvioida kymmenen vuoden välein.


Pipelife huoltopalvelut

Pipelife tarjoaa asiantuntevan ja osaavan huoltopalvelun tuotteidensa lisäpalveluna. Alueellisesti toimivat koulutetut huolto­palvelu-kumppaniyritykset varmistavat ammattitaidollaan, että jätevedenpuhdistusjärjestelmä toimii moitteettomasti nyt ja tulevai­suudessa. Huoltopalvelun voi hankkia vuosisopimukseen perustuen tai kertakäyntinä.

Löydät sinua lähinnä olevan Pipelife-huoltajan kumppaneidemme joukosta. Itsenäiset huoltajat voivat hankkia jätevesijärjestelmien huoltotuotteet ja varaosat verkkokaupastamme.


Rekisteröidyille tuotteille ilmainen huoltomuistutin

Rekisteröimällä tuotteesi Pipelifen klubiin saat käyttöösi ilmaisen huoltomuistuttimen. Tallentamalla sähköiseen huoltokirjaan jätevesijärjestelmääsi tehdyt toimenpiteet, saat muistutuksen lähestyvästä huoltotarpeesta sähköpostiisi.

Huoltomuistuttimen lisäksi klubi tarjoaa mahdollisuuden tallentaa jätevesijärjestelmäsi lupadokumentit klubin sähköiseen järjestelmään jolloin ne pysyvät aina tallessa. Klubilaisena voit tilata myös uutiskirjeen, jossa saat viimeisintä tietoa järjestelmästäsi ja klubilaisille tarjotuista eduista.