Usein kysyttyä

Kokosimme yhteen usein kysytyt kysymykset jätevesijärjestelmän hankintaan, käyttöön ja huoltoon liittyen. Vastauksen kysymyksiin on antanut Pipelifen ympäristötiimi tai Pipelife-kumppani.
 

Tuotevalinnasta

 • Millainen jätevesijärjestelmä olisi paras saviselle maalle?

  Suosittelemme saviselle maalle suodatuskasettipakettia tai putkilla toteutettua maasuodattamoa. Voit myös tehdä testin mikä jätevesijärjestelmä sopisi teille parhaiten. 

   
 • Millainen jätevesijärjestelmä sopisi ympärivuotiseen käyttöön saaristoon?

  Haastaviin saaristokohteisiin suosittelemme suodatuskasettijärjestelmiämme. Järjestelmä sopii pieneen asennustilaan, myös mataliin asennuspaikkoihin kallioisilla tonteilla. Järjestelmä soveltuu hyvin myös vapaa-ajan asuntoihin. 

  Suodatuskaseteilla voidaan rakentaa jätevesijärjestelmä niin pesuvesien puhdistamiseen kuin wc-vesien puhdistamiseen. Saariston haastavissa asennusolosuhteissa on kuitenkin hyvä käyttää ammattitaitoista suunnittelijaa laitteita valittaessa. Kysy lisätietoja jätevesiasiantuntijoiltamme.


   
 • Mikä on Sauna-Sepon käsittelykapasiteetti?

  Harmaiden vesien vähäisille määrille suunnitellun Sauna-Seppo puhdistimen käsittelykapasiteetti on teoreettisesti 500 litraa vuorokaudessa. Sauna-Sepossa on 30 litran puskuritilavuus ja suodatin käsittelee jätevettä 20 litraa minuutissa. 


  Suuremmassa kuormituksessa on huomioitava seuraavat: Vuorokausikapasiteettia suuremmat vesimäärät heikentävät puhdistustehoa. Kapasiteetin maksimikäytössä myös fosforimassan kulutus lisääntyy. Nordkalk Oyj:n tutkimusten mukaisesti 500 litran vesimäärällä vuorokaudessa yksi täyttösäkki kestää 30 käyttöpäivää.
   

 • Mikä on Sauna-Sepon käyttötarkoitus?

  Sauna-Seppo on kehitetty puhdistamaan kesämökkien, mummon mökkien ja rantasaunojen jätevesiä. Sauna-Seppo on tarkoitettu vähäisten vesimäärien käsittelyyn kohteisiin joissa ei ole paineellista vedentuloa eli niin sanotuille kantovesille.

  Saunaseppo puhdistaa jätevettä fosforinpoistomassan avulla, jolla poistetaan fosforin lisäksi bakteereita jätevedestä. Puhdistuneen jäteveden voi johtaa suoraan luontoon ilman imeytystä.Asentamisesta

 • Kuinka iso projekti Pipelife-jätevesijärjestelmän perustaminen on?

  Pipelifen jätevesijärjestelmän asentamiseen ja käyttökuntoon saattamiseen kuluu ammattilaiselta noin kaksi päivää. Kiinteistön omistajan tehtävänä on varmistaa, että tontilla on liikkumatilaa kaivinkoneelle ja siirrettävälle maa-ainekselle. Asennustyötä on hyvä seurata ja näin perehtyä järjestelmän rakenteeseen myös käytännössä. Valmiista järjestelmästä maanpinnan yläpuolelle jäävät tuuletusputket sekä kaivojen kannet. Ympäristön maisemointi voidaan aloittaa välittömästi asennuksen jälkeen.Huoltamisesta

 • Kenelle kuuluu vastuu jätevesijärjestelmän toimivuudesta?

  Vastuu jätevesijärjestelmän toimivuudesta kuuluu aina kiinteistön omistajalle. Tämän takia kannattaakin luottaa suunnittelu- ja rakennusvaiheessa ammattilaisten apuun. Vaivaton ratkaisu on valita Pipelife-jätevesijärjestelmä koulutetulta ja asiantuntevalta kumppaniltamme. Etsi lähin kumppanimme täältä.

   
 • Milloin minun tulee uudistaa jätevesijärjestelmäni?

  Jätevesijärjestelmä on syytä uusia jos se ei vastaa jätevesilainsäädönnössä annettuja puhdistusvaatimuksia. Tammikuussa 2017 voimaan tulleessa jätevesiasetuksessa kiinteistökohtaiselle jätevedenkäsittelylle asetetaan puhdistusvaatimukset, jotka uusien rakennusten on täytettävä heti ja olemassa olevien kiinteistöjen 15.3.2018 mennessä. Lue lisää.

   
 • Mistä saa Sauna-Sepon Fosforinpoistomassaa?

  Voit tilata Sauna-Sepon Filtra-P fosforinpoistomassaa asiantuntevasta LVI-liikkeestä (tuotteen LVI-numerolla 3625 541). Kotiin toimitettuna saat sen myös verkkokaupastamme.Jätevesilainsäädännöstä

 • Mitä tarkoittavat puhdistusvaatimusten yleiset tai tiukennetut vaatimukset?
   

  Suomessa on voimassa jätevesien puhdistukseen yleinen vaatismustaso haja-asutusalueella. Kunta voi määrittää jätevesijärjestelmien puhdistusvaatimuksia myös kuntakohtaisesti. Oman kuntasi rakennusvalvonta tai alueesi ympäristöviranomaiset osaavat kertoa aluekohtaiset vaatimukset.

  Tiukennettujen puhdistustusvaatimusten alueilla (pohjavesialueet, vesistön läheisyys) puhdistusvaatimukset on määritetty yleistä vaatimustasoa tiukemmaksi.

  Lue lisää jätevesiasetuksesta ja puhdistusvaatimuksesta täältä.

   

Verkkokaupasta

 • Miten verkkokaupan ostokset toimitetaan?

  Verkkokaupan tuotteet sisältävät rahdin ja toimitus on osoitteeseen johon asiakas haluaa. Käytämme toimituksissa Postia (Transpoint). Tilausmäärä ei vaikuta hintaan eikä toimitukseen. Toimitamme verkkokaupan tilauksia vain Manner-Suomen alueelle.

 

Jäikö jotakin avoimeksi? Lähetä kysymyksesi meille tällä lomakkeella.