Valikko  

Mökkikohde Turun saaristossa

Turun saaristosta löytyy 50-luvulla rakennettu mökkikohde, joka kaipasi rantasaunaan vähäisille vesimäärille tarkoitettua puhdistajaa. 

 • Tämä on kolmannen sukupolven kesämökki, rakennettu 50-luvulla ja saunarakennus 60-luvulla. Täällä voi nauttia elämästä, lepuutella ja uida. Sauna on ihan rannassa, että näin lähelle ei varmaan saa enää rakentaakaan, Anneli Karvonen kuvailee kohdetta.
   

Karvosen valinta rantasaunan vesien puhdistajaksi on Pipelifen Sauna-Seppo.

 • Tänne on nyt pystytetty semmonen Sauna-Seppo, joka suodattaa kaiken likaveden, fosforijätteet ja bakteerit, ettei mereen mene mitään, Karvonen kertoo.
   

Sauna-Sepon asennus ei ollut vaikeaa.

 • No siinä ei paljon aikaa kulunut. Saunan taakse kaivettiin kuoppa ja sinne laitettiin Sauna-Seppo. Sauna-Sepon sisälle laitetaan sitten se aine, mikä suodattaa ne kaikki bakteerit. Ei vie suurta tilaa eikä ollut mikään tyyris juttu, vaan ihan jokamiehen ulottuvilla, Karvonen summaa.
   

Jätevesien puhdistus on Karvoselle tärkeää.

 • Saunalta likaiset vedet on hyvin tärkeä kerätä, että se meidän meri pysyy puhtaana täällä saaristossa. Vesien suojelu on mun mielestä joka ihmisen asia. Muuten ne ei pysy puhtaana jollei me kaikki olla tässä yhdessä, Karvonen kiteyttää.
   

Katso Karvosen haastattelu kokonaisuudessaan Pipelife Finlandin Youtube kanavalta.